Sticla plana

Sticla plana Float si Low-e

Sticla plana Float

Geamul float este geamul simplu, transparent, avand caracteristici mult imbunatatite comparativ cu geamul traditional existent pe piata din Romania in urma cu 20 de ani.

Procesul de fabricatie este total schimbat: cel traditional, asa numit “geam tras” avea un proces tehnologic rudimentar, cu un randament mic si care nu putea asigura o calitate multumitoare: nu era perfect plan, continea impuritati si goluri de aer, era extrem de casant. Din acest motiv in Romania nu mai exista fabrici care sa foloseasca acest procedeu.

Calitatea geamului float este net superioara: suprafata este perfect plana, sticla este pura si foarte elastica.

Grosimmi disponibile: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm.

Sticla plana Low-e

Geamul low-e este un geam float, care pe una dintre suprafete are pulverizata o pulbere metalica, foarte fina, invizibila cu ochiul liber, formand o pelicula ce ingreuneaza foarte mult transferul termic. Din acest motiv, geamul termopan fabricat dintr-o foaie de float si una de low-e este recomandat pentru ca in anotimpul rece pastreaza caldura in interior.

Acesta poate fi de doua tipuri:

  • low-e soft asigura cea mai buna izolare termica, necesitand insa utilaje speciale pentru prelucrarea lui si atentie marita la manipulare datorita faptului ca la contactul cu mana, pelicula metalica se sterge sau se oxideaza.
  • low-e hard asigura o izolare termica mai putin buna decat low-e soft, are un pret mai ridicat, insa are avantajul ca pelicula metalica este impregnata in sticla, motiv pentru care nu se sterge si nu se oxideaza. Din acest motiv nu necesita utilaje speciale pentru prelucrare

Grosimi disponibile: 4mm, 6mm.

Furnizorii nostri atat pentru float, cat si pentru low-e sunt doi dintre cei mai mari producatori la nivel mondial: Guardian si Saint Gobain.